Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Απόλυτα επιτυχημένη η 1η Πανελλήνια Συνάντηση!


Απόλυτα επιτυχημένη η 1η Πανελλήνια 
Συνάντηση Μακεδόνων! 

Τυχεροί όσοι βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση των Μακεδόνων! Ένα φαντασμαγορικό θέαμα, μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων! 143 πολιτιστικοί σύλλογοι, 40 μουσικά συγκροτήματα και πάνω από 3200 χορευτές...
Ένας απίστευτος πολιτιστικός πλούτος!





Δημήτρης Ευαγγελίδης-Μανώλης Βαλσαμίδης



Από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανδαισία Μακεδονικών ήχων, χρωμάτων και μεγάλος ενθουσιασμός. Αυτό ήταν η «1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων» που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2016 στο «Καυταντζόγλειο» στάδιο Θεσσαλονίκης. 

Σαράντα μουσικοί από όλο τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας με γκάιντες, μακεδονικές λύρες, ζουρνάδες και κλαρίνα, τρείς χιλιάδες χορευτές με τις παραδοσιακές μακεδονίτικες φορεσιές τους από κάθε γωνιά της Μακεδονικής γης, χόρεψαν παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς ενθουσιάζοντας τους πέντε χιλιάδες θεατές που παρακολουθούσαν αυτό το εντυπωσιακό υπερθέαμα. 
Χορευτές, μέλη των συμμετεχόντων πολιτιστικών συλλόγων και θεατές, παρά την τρίωρη διάρκειά της και το προχωρημένο της ώρας, δεν ήθελαν να λήξει αυτή η γιορτή του Μακεδονικού Ελληνισμού και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου. 
Με αυτή την εκδήλωση ο Μακεδονικός Ελληνισμός έδειξε την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί το όνομά του, να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του αλλά και να προστατέψει την γνήσια λαϊκή Μακεδονική παράδοση από καλά οργανωμένες και παραπλανητικές προσπάθειες σλαβοποίησής της. 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Τάτσιος, ο οποίος στον επίσημο χαιρετισμό του τόνισε ότι δεν δεχόμαστε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομά μας, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με το «Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» της Θεσσαλονίκης με σκοπό την ίδρυση Έδρας Μακεδονικής Παράδοσης... 
[...]
Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά χαιρέτισε με ενθουσιασμό την εκδήλωση που κρατάει ζωντανή την λαϊκή μας παράδοση, τιμά την καταγωγή μας και κάνει περήφανους τους Μακεδόνες Έλληνες. Τόνισε επίσης με έμφαση ότι καμία προσπάθεια αλλοίωσης της μακεδονικής μας ταυτότητας δεν θα περάσει και ότι δε νοείται Ελλάδα χωρίς Μακεδονία. 
[...]
Την παρουσίαση της εκδήλωσης και τις ιστορικές αναφορές για κάθε περιοχή της Μακεδονίας έκανε ο Νικόλαος Κόιος, Επίκουρος καθηγητής ΑΕΑΘ και διευθυντής σύνταξης της «Πεμπτουσίας».


  
            Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά        Γιώργος Τάτσιος-Νίκος Κόιος

Και του χρόνου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια σε γκρήκλις. Καλύτερα να έχουμε ορθογραφικά λάθη παρά να καταστρέφουμε την γλώσσα μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχαία Μακεδονία

Αρχαία Μακεδονία