Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις Συλλόγων ΠΟΠΣΜ


Πρόγραμμα 5ου Παμμακεδονικού 
Ανταμώματος

9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015-ΠΕΜΠΤΗ «θέατρο»:
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 7:00 μμ
Χώρος διεξαγωγής: Αθλητικό κέντρο Σιταριάς-Γήπεδο Σιταριάς.
Θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση.
Τίτλος: «Αμάρτησα για το παιδί σου»
Σκηνοθέτης .:Γ. Βάλαρης
Ερμηνεύουν: Σ. Καλυβάτσης, Θ. Βισκαδουράκης, Ζ. Ρούμπος, Μ. Ανδρούτσου. Είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων με απρόσμενα ευχάριστο τέλος και πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι, έναν απατεωνίσκο, έναν τραυματιοφορέα κ.ά.

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ«Έναρξη Παμμακεδονικού ανταμώματος»:
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 8:00 μμ .
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς
Η εκδήλωση της Παρασκευής χωρίζετε σε 2 ενότητες:
1. Στις 8:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 5ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος από τον πρόεδρο Ιωάννου Νικόλαο του Π.Σ Σιταριάς Φλώρινας Νέοι Ορίζοντες. Θα ακολουθήσει μια ομιλία από την Θωμαΐδα Κακούλη, Καθηγήτρια Βιοεπιστημών & Βιοτεχνολογίας Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Carlow Ιρλανδίας και πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας. Η θεματολογία της διάλεξης θα είναι "Ο Καπετάν Μιχάλης, η Κρήτη και ο Μακεδονικός Αγώνας".
2. Έπειτα πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και ομογενειακοί σύλλογοι από την Γερμανία, θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα. Ο κάθε σύλλογος θα παρουσιάσει χορούς της περιοχής του. Οι σύλλογοι δεν θα ξεπερνούν τους επτά σε αριθμό. Μετά από την εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο και θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς και στους συμμετέχοντες συλλόγους.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι “Τοπική Παράδοση Φλώρινας“.

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015-ΣΑΒΒΑΤΟ «Λήξη Παμμακεδονικου Ανταμώματος»:
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 6:00 μμ
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς.
Στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 5ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στην Σιταριά Φλώρινας κατά την οποία ο μητροπολίτης Φλώρινας θα πραγματοποιήσει Αγιασμό. Κατόπιν θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο και από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο καθώς θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από την συντονίστρια των παμμακεδονικών ενώσεων κ. Νίνα Γκατζούλη και και από τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Τάτσιο Γεώργιο.
Στις 7:00 μμ ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, όπου όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν (πέρυσι συμμετείχαν 83), χωρισμένοι σε τρεις μεριές του χωριού ισάριθμα, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας. Σε κάθε μεριά θα υπάρχει ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Κατά την διάρκεια της αντάμωσης θα δοθούν αναμνηστικά στους πρόεδρους των πολιτιστικών συλλόγων και στο χρονικό διάστημα μέχρι την αντάμωση των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Σιταριάς από την παρουσιάστρια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος. Έπειτα από την αντάμωση των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Την λήξη του Παμμακεδονικού ανταμώματος θα κηρύξει ο πρόεδρος του συλλόγου Νικόλαος Ιωάννου μαζί με τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο.
Οι ορχήστρες που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι «Μελώδια Παράδοσης» του Ιωάννη Ζλατάνη και «Παραδοσιακό Σεργιάνι» .

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014-ΚΥΡΙΑΚΗ(Πολιτιστικές εκδηλώσεις).
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης: 8μμ
Τόπος διεξαγωγής : Κεντρική πλατεία Σιταριάς
Στα πλαίσια του Παμμακεδονικού ανταμώματος θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Φλώρινας θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Μακεδονία. Οι συμμέτοχες των συλλόγων δεν θα ξεπεράσουν τις 7 σε αριθμό. Έπειτα από την εμφάνιση όλων των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι "Τοπική παράδοση Φλώρινας ".

Λοιπές πληροφορίες:
Η Σιταριά Φλώρινας , το χωριό που φιλοξένει το 5ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ με πρωτοβουλία του Π.Σ ΣΙΤΑΡΙΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», βρίσκεται 15 χλμ μακριά από την Φλώρινα. Ο πληθυσμός της σήμερα είναι 850 κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την γεωργία(κυρίως με την καλλιέργεια σιταριού από όπου προέρχεται το όνομα Σιταρια). Θα το συναντήσετε καθώς ταξιδεύετε από την παλιά εθνική οδό στα αριστερά σας. Αντιθέτως καθώς ταξιδεύετε από την νέα εθνική οδό είναι 2 χλμ μετά την διασταύρωση της Μελίτης στα δεξιά σας. Οι σύλλογοι του Παμμακεδονικου ανταμώματος χωρίζονται σε 3 μεριές κατά τη διάρκεια του δρώμενου της αντάμωσης, γιατί αυτό συμβολίζει έναν θρύλο που λέει ότι σε περίοδο πολέμου το χωριό της Σιταριάς δεν κατακτήθηκε πότε διότι ο Άγιος Γεώργιος προστάτευε το χωριό από τι τρείς εισόδους που διαθέτει.

Ξεναγήσεις:
Στις 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις είτε στην περιοχή των Πρεσών (Εθνικός Δρυμός Πρεσών, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός κλπ.), είτε στο Νυμφαίο (Αρκτούρος, Στρατηγείο του Παύλου Μελά κλπ.) είτε σε κάποια άλλη περιοχή της Φλώρινας όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον ποταμό Σακούλεβα και στα φράγματα της Φλώρινας(Τριανταφυλλιάς,Παρορίου κλπ). Ώρα έναρξης ξενάγησης 11πμ και λήξη 3μμ. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους ξεναγούς για την κάθε περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξενάγηση κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του συλλόγου «Νέοι ορίζοντες» Ιωάννου Νικόλαο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση της.

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών:
Το Σαββάτο 11 Ιουλίου στις 11 πμ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παραδοσιακών χορών από την χοροδιδάσκαλο Ελευθερία (Ριτσα) Τριφωνος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η συμμέτοχη των συλλόγων είναι κατά επιθυμία και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του Συλλόγου τουλάχιστον μέχρι δυο ημέρες πριν. Στο σεμινάριο παραδοσιακών χορών μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Οι χοροί που θα παρουσιαστούν θα αφορούν χορούς Δυτικής Μακεδονίας.

*** Τηλέφωνα επικοινωνίας***
Πρόεδρος: Ιωάννου Νικόλαος: 6971984054
και
Αντιπρόεδρος: Αναστασίου Κων/νος: 6978094183.
e-mail: nick_soumi@hotmail.com.

Καλή Αντάμωση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια σε γκρήκλις. Καλύτερα να έχουμε ορθογραφικά λάθη παρά να καταστρέφουμε την γλώσσα μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχαία Μακεδονία

Αρχαία Μακεδονία