Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κατασκευαστές μειονοτήτων; Το Συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή


ΒΑΤΕΡΛΩ, ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ FUEN 
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ
Συμμετείχαν και "εθνικά μακεδόνες" !

Για τον ρόλο της FUEN και την προετοιμασία του Συνεδρίου πληροφορίες και λεπτομέρειες εδώ: 
Κατασκευαστές μειονοτήτων...  24- 5 - 2015
http://ethnologic.blogspot.gr/2015/05/blog-post_24.html 
και εδώ: 
Συνέδριο κατασκευής Μειονοτήτων στην Κομοτηνή στις 13-17 Μαΐου 2015 Κυριακή, 10 Μαΐου 2015


Από την πομακική εφημερίδα "Ζαγάλισα" 
Τεύχος 78, Απρίλιος - Μάιος 2015

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από τις 14 έως 17 Μαΐου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαΐου 1920), η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities – FUEN), όπου μετέχουν περισσότερες από τριάντα μειονότητες από την Ευρώπη. 
Το γεγονός ότι η FUEN υιοθετούσε μέχρι τώρα, ακρίτως, τις τουρκικές θέσεις, καθώς οι εγγεγραμμένοι σε αυτήν τουρκόφωνοι σύλλογοι εκ Θράκης επέβαλαν χωρίς αντίλογο τις θέσεις τους, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκόφρονες πανηγύριζαν εκ προοιμίου για την επιτυχία τους να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κομοτηνή, επιλέγοντας προκλητικά την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης, είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση τοπικά, αλλά και στο πανελλήνιο. Όλα έδειχναν μαύρα και άραχνα… ώσπου, εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα οι Πομακικοί σύλλογοι…

Ολόκληρο το ρεπορτάζ με πολύ ενδιαφέροντα παρασκήνια εδώ: 

Τι έγραψε η πομακική εφημερίδα για την συμμετοχή των "εθνικά μακεδόνων":

«Τα παραπαίδια των Τούρκων»
Προκλητική απαξίωση των σκοπιανιζόντων

Εντύπωση προξένησε η πολυεπίπεδη περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν οι τουρκόφρονες τους εξ Εδέσσης σκοπιανίζοντες, ήτοι την εισηγήτρια Νατσουλίδου Ευγενία, τον Πέτρο Καζία και τον παπά Τσαρκνιά. Η εναρκτήρια προσβολή άρχισε με την ομιλία του ψευτομουφτή Ξάνθης, ο οποίος αναφερόμενος στους Πομάκους είπε ότι δεν είναι «ούτε Έλληνες, ούτε Μακεδόνες, αλλά Τούρκοι», απαντώντας έτσι στους κατά καιρούς ισχυρισμούς των ελλήνων σκοπιανιζόντων, ότι οι Πομάκοι είναι εξισλαμισμένοι «Μακεδόνες». Επί πλέον, την ώρα της εισηγήσεως της Νατσουλίδου, οι περισσότεροι τουρκόφρονες είχαν φύγει στην Κομοτηνή ή ήταν χαλαροί και απολάμβαναν αναψυκτικά στο μπαρ και την πισίνα του ξενοδοχείου.

Το ...τρίο Μπελκάντο! 
Τσαρκνιάς, Νατσουλίδου, Καζίας

Κάποιοι ισλαμιστές τουρκόφρονες ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από την θρησκευτική περιβολή του παπα-Τσαρκνιά, σχολιάζοντας «Τι δουλειά έχουν εδώ οι άπιστοι χριστιανοί;»
Πράγματι, τα δάκρυα που χύνουν οι Τούρκοι για τα …προβλήματα των σκοπιανιζόντων είναι αποκλειστικά και μόνο κροκοδείλια (και ανθελληνικά). Ας ζούσαν οι σκοπιανίζοντες μέσα στην Τουρκία και τότε θα βλέπαμε πως θα τους συμπεριφερόντουσαν οι Τούρκοι και σε πόσα συνέδρια για τα μειονοτικά δικαιώματα θα τους προσκαλούσαν…
Και μια σοφή συμβουλή- ελληνική φράση: Τούρκο φίλευε, τον κώλο σου φύλαγε…

Νατσουλίδου με τον Οζάν Αχμέτογλου, αντιπρόεδρο του κόμματος 
της Τουρκικής μειονότητας της Δ. Θράκης 
"Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια σε γκρήκλις. Καλύτερα να έχουμε ορθογραφικά λάθη παρά να καταστρέφουμε την γλώσσα μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχαία Μακεδονία

Αρχαία Μακεδονία