Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Προσπάθεια δημιουργίας σλαβικής μειονότητας στην Ελλάδα


Εφημερίδα ‘Вечер’: «Προσπάθεια δημιουργίας 
σλαβικής μειονότητας στην Ελλάδα»

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Οι προσπάθειες που γίνονται για την ανάκτηση της περιουσίας των Σλάβων που ‘εκδιώχθηκαν’ από τη Μακεδονία (κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο),  η Ελλάδα την εκλαμβάνει ως προσπάθεια δημιουργίας σλαβικής μειονότητας στη χώρα, γράφει η σλαβική εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Το Παρόν’.
Το δημοσίευμα είναι αφιερωμένο στην περίπτωσης της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα της Σλάβας δικηγόρου Τρενταφίλκα Σάντεβα , υπεύθυνη για τις υποθέσεις των απογόνων των Σλάβων από τη Μακεδονία, ένα θέμα το οποίο επικρίθηκε από την βουλευτή Μαρία Γιαννακάκη, της Δημοκρατικής Αριστεράς,  η οποία με κοινοβουλευτική ερώτηση  της, έθεσε υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα και την αιτιολόγηση της απόφασης αυτής, σημειώνει η σλαβική εφημερίδα.
«Η κυρία Γιαννακάκη φαίνεται να μην κατανοεί ότι το ζήτημα δεν απευθύνεται μόνο στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά είναι μια συντονισμένη δράση για τη δημιουργία σλαβικής μειονότητας στην Ελλάδα», γράφει η Βέτσερ επικαλούμενη ότι το ελληνικό δημοσίευμα και συνεχίζει: ‘την κατηγορεί, δήθεν, ότι δεν καταλαβαίνει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και της  ξένης προπαγάνδας’.
Οι εκπρόσωποι της Βουλής, ασφαλώς, θα πρέπει να εξηγήσουν στους κατοίκους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ότι βρίσκονται αντιμέτωποι σε κίνδυνο για την ακίνητη περιουσία τους,  που αποκτήθηκαν κληρονομικά ή επίκτητα εδώ και 70 χρόνια και υπάρχει ο φόβος να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής της διαφοράς με τους πολίτες των Σκοπίων, γράφει η Βέτσερ, επικαλούμενη ‘Το Παρόν’.
  
"Αντάρτισσες" του ΣΝΟΦ


Η προσπάθεια της δημιουργίας ενός θέματος  με ‘σλαβική μειονότητα’ στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2008, από τον πρωθυπουργό του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Ξεκίνησε με τις ευλογίες του κυρίου Γκρούεφσκι το 2008, με την γνωστή επιστολή του προς τον Κώστα Καραμανλή, ζητώντας την αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας  και τους ισχυρισμούς για περιουσίες τους στη Μακεδονία, αιτιάσεις που απορρίφθηκαν από την Αθήνα», γράφει το δημοσίευμα.
Η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE και του πρωθυπουργού σε σχέση με το πρόβλημα που η Αθήνα έχει για το συνταγματικό και ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, αποτελεί στόχο  της κριτικής του ελληνικού κράτους και οι απόψεις του εκλαμβάνονται ως ισχυρές και αδυσώπητες. 
Οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς γίνονται, μάλλον, αποδεκτές από την αντιπολίτευση των Σκοπίων, όπως ειπώθηκε ανοικτά σε μια τελευταία ανάλυσή του, ο διευθυντής του  Ελληνικού Ιδρύματος Εξωτερικής Πολιτικής- ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, σημειώνει η εφημερίδα προβαίνοντας, συγχρόνως, και σε κριτική  προς  το SDSM, τη σλαβική αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων.1 σχόλιο:

  1. Αφελείς, ανόητοι και Εφιάλτες υπάρχουν δυστυχώς πάντοτε. Αυτή η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται σχόλια σε γκρήκλις. Καλύτερα να έχουμε ορθογραφικά λάθη παρά να καταστρέφουμε την γλώσσα μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχαία Μακεδονία

Αρχαία Μακεδονία